Zdravoslovnobg

mechti_3.png mechti_2.png mechti.png lubov.png polezno.png universitet.png

Интересни статии

Книгата "Здравословно и полезно"

b_200_200_16777215_0___images_stories_razni_kniga_z_p_500.jpg

ЗДРАВОСЛОВНО и ПОЛЕЗНО – новата книга на водещия на ТВ предаването „Здравословно” по СКАТ и издателя на едноименните вестник и списание, проф. Христо Деянов. В първата глава на книгата ще прочетете 45 интервюта с едни от най-известните лекари на България от всички медицински специалности, направени в периода 2007 – 2014 г., както и с трима вече бивши министри на здравеопазването. Съветите на специалистите са безценни и непреходни във времето! Те са полезни за всеки човек и всяко българско домакинство. Във втората глава, читателят ще се запознае с основните правила за опазване на здравето и на доброто качество на живот, защото личното щастие и успеха в живота на всеки са свързани неразривно с доброто здраве. В третата глава, читателите ще усетят мислите и вълненията, които авторът е имал през годините по повод на различни социални, политически и чисто житейски събития с важно значение за хората и за България. Книгата е дебела - повече от 450 страници, но ще остави в захлас всеки един читател и ще обогати с още един ценен том личната библиотека на този, който я притежава.

Търсете я по книжарниците и по вестникарските будки.

.

Kнигата "Да реализираш мечтите си"

b_200_200_16777215_0___images_stories_kniga_new_book.jpgКнига за любознателните, романтичните и широкоскроените хора. Седем далечни екзотични пътеписи, с над 350 цветни снимки от четири континента. Има географски подробности, история, политика, социология, психология, нутрициология и медицина, елегантно и леко вплетени в увлекателния и вълнуващ разказ на автора за тези далечни пътувания. Това е първата книга от една бъдеща трилогия... Книгата можете да намерите в книжарниците, вестникарските будки и големите пощенски станции в цялата страна.

.

Къде да се намерят книгите

Трите книги на проф. Христо Деянов

„ЗДРАВОСЛОВНО И ПОЛЕЗНО",

"ДА РЕАЛИЗИРАШ МЕЧТИТЕ СИ“

и

„ЗДРАВОСЛОВНО – ЗДРАВНИЯТ УНИВЕРСИТЕТ НА ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ“

можете със сигурност да намерите в книжарница „Знание“, веднага след арката на Александровска болница, ул. „Г. Софийски“ №1 , в книжарници „Хеликон“, "Сиела" и "Хермес" в цялата страна, на пл. Славейков и в консултативен кабинет „Здравословно“ на ул. „Чаталджа“ №71, София.

Книгите можете да четете в електронен вариант, или да ги поръчате на книжен носител в сайта: www.zdravoslovnobg.org

Важно: Притежателите на двете книги, плюс пълен абонамент за вестник и списание „Здравословно“ до края на 2014 г. ще имат право на намаление за прегледите и консултациите в консултативния кабинет до края на годината.

.

Здравна реформа в България

ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ЗДРАВНОТО ОБСЛУЖВАНЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Бюджет за здравеопазване – минимум 6 % от Брутния вътрешен продукт на държавата
Здравно осигуряване – 8 % . Принцип на солидарност, но 30 % от ежемесечните вноски на всеки да се натрупват в негова собствена сметка за здраве, която да бъде управлявана, както пациентът пожелае и с право на прехвърляне на парите при нужда на негов близък. На тези сметки да се начисляват лихви, съобразени със законодателството в страната.
Премахване монопола на НЗОК /гратисен период от 1 година/, докато се подготвят, покрият критериите и се одобрят от специална комисия с авторитетни експерти + 30 % гражданска квота новите здравноосигурителни дружества - фондове /не повече от 10 за цялата страна/. Всеки здравноосигурен в България може да избира своето здравноосигурително дружество /ЗОД/, така, както избира банка, в която си внася парите. Тази конкуренция между отделните дружества или фондове ще повиши качеството на здравната услуга и лечебния процес, защото пациентът ще е този, който ще решава при кой да се запише. А съответното дружество ще се старае да сключва договори с най-добрите и надеждни лечебни заведения и лекари. Всеки пациент ще има право да сменя дружеството, ако не е доволен.

.

продължава>

Високата здравна култура може да спаси живота на хиляди българи всяка година

b_200_200_16777215_0___images_stories_interesni_statii_profilaktichen-pregled.jpgДесетилетия наред България се нарежда в челните редици на страните с най-висока заболяемост и смъртност сред населението. Продължителната, вече 22 – годишна икономическа, социална и политическа трансформация на обществото несъмнено оказва мощно влияние върху общественото здраве. Последните резултати обаче показват, че средната продължителност на живота в страната, макар и бавно се покачва, въпреки отрицателните последици от продължителния социално-икономически преход и интензивното негативно психо-емоционално напрежение на популационно ниво.

.

продължава>

FacebookTwitterLinkedin
Вие разглеждате